Uitzending
NOVA - 1-4-2009

1-4-2009

NOVA

699 x bekeken | 0 reacties
6
Samen sterk op de G20
Wereldleiders en topbankiers verzamelen zich vandaag en morgen in Londen voor de topconferentie van de G20. Het doel is een internationale, eensgezinde aanpak van de economische crisis. Even verderop bestormen demonstranten in het financiŽle hart van Londen een filiaal van de Royal Bank of Scotland. 'Ontsla de bankiers' en 'Het kapitalisme werkt niet meer', zijn enkele van de leuzen die zij scanderen. NOVA-verslaggever Marcel Ouddeken is erbij en doet verslag.

Recessie treft families wereldwijd
Over de hele wereld voelen mensen de economische crisis. NOVA bezoekt vier gezinnen in OekraÔne, Frankrijk, China en Amerika en spreekt met hen over de gevolgen van de crisis.

Krantencrisis: ontslaggolf bij regionale dagbladen
Dagbladen hebben het moeilijk. Kranten fuseren, uitgeverijen worden verkocht en voor correspondenten is steeds minder plaats. Vooral bij regionale kranten is een ontslaggolf gaande. NOVA brengt een bezoek aan de Provinciale Zeeuwse Courant (PZC) en spreekt met Rimmer Mulder, hoofdredacteur bij de Leeuwarder Courant.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 1 april door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie