Uitzending
NOVA - 31-10-2008

31-10-2008

NOVA

854 x bekeken | 0 reacties
7
Geheugendetector
De leugendetector is in Nederland nooit geaccepteerd als betrouwbaar hulpmiddel voor de politie. Maar Amsterdam is nu wel enthousiast over de geheugendetector. Dit apparaat meet lichamelijke reacties als een verdachte zich informatie herinnert die met de misdaad te maken heeft. De methode is volgens de Amsterdamse politie zo betrouwbaar dat ze er volgend jaar mee willen gaan experimenteren. Een opmerkelijke nieuwe methode.

Congo
Tienduizenden mensen in de Democratische Republiek Congo zijn de afgelopen dagen op de vlucht geslagen voor het geweld van plunderende rebellen. Zij hebben in paniek hun huizen verlaten. Hulporganisaties maken zich grote zorgen over de vluchtelingen. We spreken met schrijfster Lieve Joris. Zij schreef het boek De Hoogvlaktes, waarin ze haar trektocht door de bergen en valleien van Oost-Congo beschrijft.

Prins Bernhard alias James Bond
Het lijkt nu al een mega-succes: de nieuwe Bondfilm Quantum of Solace. Het is de tweede James Bond waarin acteur Daniel Craig in de huid kruipt van 's werelds meest populaire geheim agent. We ontdekten dat de geestelijk vader van 007, Ian Fleming, niet alleen goed bevriend was met prins Bernhard, maar de prins ook verwerkte in het Bond-personage.

Amerikaanse verkiezingen
Het enige dat een overwinning voor Barack Obama nog in de weg kan staan is het zogenaamde Bradley Effect, genoemd naar Tom Bradley: een zwarte gouverneurskandidaat in 1982 die er in de peilingen veel beter voor stond, maar door blanke kiezers toch niet werd gekozen vanwege zijn huidskleur.

Presentatie: Clairy Polak.

De presentatie was in handen van Clairy Polak. Deze uitzending van het programma NOVA werd uitgezonden op vrijdag 31 oktober door de VARA, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie