Uitzending
NOVA - 3-9-2009

3-9-2009

NOVA

773 x bekeken | 0 reacties
8
Rotterdamse Raad debatteert over rellen
De dode en zeker twee van de gewonden op het strandfeest in Hoek van Holland zijn gevallen door politiekogels. Tegelijk met die bekendmaking door het Openbaar Ministerie debatteert de Rotterdamse gemeenteraad vanmiddag over het optreden van politie en burgemeester Aboutaleb. Gisteren werd duidelijk dat een politiecommandant wist dat hooligans naar het feest zouden gaan, maar dat hij dat niet heeft doorgegeven aan de korpsleiding. Met alle gevolgen vandien. Een verslag van het debat en gesprekken met betrokkenen. In de studio commentaar van Jan Naeyé, hoogleraar strafrechtswetenschappen.

Op 't nippertje gered
Al meer dan een week razen de branden ten noorden van Los Angeles. Gisteren werd het wat koeler, waardoor de brandweer wat grip op de branden heeft gekregen. Maar de branden zijn nog geenszins onder controle. NOVA-correspondent Willem Lust sprak met een inwoner van Los Angeles. Zijn huis werd nét niet door de brand verwoest.

Den Haag Vandaag: de Westerschelde
In de Tweede Kamer staat vanavond de vraag centraal of de Westerschelde wel of niet ontpolderd moet worden. De Kamer debatteert dan met onder anderen premier Jan Peter Balkenende over het uitdiepen van de Westerschelde en de vraag hoe de natuurschade die hierbij wordt veroorzaakt, moet worden hersteld. Vanuit Den Haag een verslag van het debat.

Presentatie: Joost Karhof.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 3 september door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Joost Karhof.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee