Uitzending
NOVA - 5-9-2009

5-9-2009

NOVA

761 x bekeken | 0 reacties
5
Wetenschappers verdeeld over ontslag Ramadan
De Erasmus Universiteit ligt onder vuur. Heeft de universiteit zich met het ontslag van hoogleraar Tariq Ramadan voor het politieke karretje van de PVV laten spannen? Wetenschappers zijn verdeeld over de vraag waar academische vrijheid eindigt en verantwoordelijkheid begint. NOVA spreekt vanavond in de studio met de man waar het allemaal om draait: Tariq Ramadan.

Grunberg zet soldaten Uruzgan aan het schrijven
Soldaten beleven de oorlog in Afghanistan en Irak totaal anders dan de gemiddelde journalist. En herkennen weinig van hun werkelijkheid in de mediaverslagen. 'Laat het ze dan zelf opschrijven', is het idee dat in Amerika ontstond. De Nederlandse schrijver Arnon Grunberg reisde samen met Volkskrantjournalist NoŽl van Bemmel naar Uruzgan, waar zij schrijfles gaven aan soldaten. Een reportage.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op zaterdag 5 september door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Arnon Grunberg en Tariq Ramadan.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee