Uitzending
NOVA - 28-8-2009

28-8-2009

NOVA

1076 x bekeken | 0 reacties
8
Koninklijke familie wint rechtszaak
De Oranjes hebben een kort geding tegen het internationale persbureau Associated Press (AP) gewonnen over de verspreiding van vakantiefoto's. De rechtbank bepaalde dat AP vier foto's van prins Willem-Alexander en zijn gezin in de Argentijnse sneeuw niet langer openbaar mag maken of te koop mag aanbieden. Volgens het prinselijk paar oefenden de foto's een ' onaanvaardbare druk' uit op hun kinderen Amalia, Alexia en Ariane en eisten daarom dat AP de bewuste beelden uit zijn database verwijdert. Vanuit New York reageert Srinandan Kasi, algemeen directeur van AP, op de uitspraak.

Laura Dekker voorlopig nog thuis
Laura Dekker mag voorlopig niet de wereld rondzeilen. De rechter heeft de dertienjarige solozeilster tijdelijk onder toezicht gesteld van Jeugdzorg. Over twee maanden bekijkt de rechter of haar voorgenomen zeilreis toch verantwoord is.

Parlement IJsland stemt in met Icesave-wet
Het IJslandse parlement heeft vandaag na weken van debat onder voorwaarden ingestemd met de terugbetaling van 1,3 miljard euro aan Nederland. Dat is de uitkomst van een stemming in het parlement over de zogenoemde Icesave-wet. Vanuit Reykjavik reageert de IJslandse minister van Financiën Steingrímur Sigfússon.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 28 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee