Uitzending
NOVA - 29-10-2007

29-10-2007

NOVA

756 x bekeken | 0 reacties
6
Lucia de B
De veroordeelde Haagse verpleegkudige Lucia de B. zou deze week nog vrij kunnen komen. Ze werd in 2006 veroordeeld tot levenslang voor de moord op zeven patiŽnten en drie pogingen tot moord. Lucia de B. heeft altijd ontkend. De Commissie evaluatie afgesloten strafzaken (CEAS) vindt dat het Openbaar Ministerie (OM) de Hoge Raad moet vragen om herziening van de zaak. In NOVA een gesprek met Harm Brouwer, voorzitter van het College van procureurs-generaal, de top van het OM.

Abdullah al-Mansouri
Een Iraanse rechtbank heeft de Nederlandse mensenrechtenactivist Abdullah al-Mansouri ter dood veroordeeld. Zijn zoon vreest dat zijn vader binnen 48 uur geŽxecuteerd wordt. Mansouri kwam op voor de mensenrechten van minderheden in Iran. Maar volgens Iran hield Mansouri, in Nederland koninklijk onderscheiden, zich bezig met terroristische activiteiten. NOVA spreekt met de zoon van Mansouri.

Merkkleding
Waarom worden Amerikaanse produkten niet goedkoper? Een euro is vandaag 1 dollar 44 waard. Bij die wisselkoers zou een Levi's spijkerbroek niet meer mogen kosten dan 25 euro. Maar in de winkel kost die broek minstens twee-en-een-half keer zoveel. Waarom zakken de prijzen van Amerikaanse import-produkten niet? NOVA ging shoppen.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 29 oktober door de VARA en de NPS. Te gast was Harm Brouwer. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!