Uitzending
NOVA - 26-8-2009

26-8-2009

NOVA

942 x bekeken | 0 reacties
8
Edward 'Ted' Kennedy overleden
De 'liberal lion', de 'leeuw van de Senaat', de bekendste Amerikaanse senator ter wereld, Edward 'Ted' Kennedy, is vannacht overleden. Kennedy leed sinds vorig jaar aan een hersentumor. De Amerikaanse nieuwszenders onderbraken onmiddellijk hun reguliere uitzendingen en laten een continue stroom van Kennedy-beelden zien. Een overzicht van het leven van Edward 'Ted' Kennedy, en vanuit de Verenigde Staten commentaar op zijn dood van correspondent Willem Lust.

Thomas Rosenboom over Zoete mond
De nieuwe roman van Thomas Rosenboom, Zoete mond, vanaf vrijdag in de boekhandel, gaat over een Hollands dorp in de jaren vijftig en zestig, waar het moderne leven langzaam oprukt. Hoofdpersoon in Zoete mond is de dierenarts Rebert van Buyten, die in 1965 na het overlijden van zijn vrouw verhuist naar Angelen, een dorpje aan de Rijn. Hij oefent daar geen praktijk meer uit, maar wanneer hij voor de ogen van een groep kinderen een aangereden hond helpt, zien zij in hem toch een dierenarts en komen ze dagelijks met hun meestal kerngezonde dier aan zijn deur.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 26 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Thomas Rosenboom.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie