Uitzending
NOVA - 18-3-2008

18-3-2008

NOVA

783 x bekeken | 0 reacties
6
Klusjesman Deventer Moordzaak spreekt
Voor het eerst op tv: de klusjesman. Jarenlang in de publiciteit neergezet als moordenaar in de Deventer moordzaak.

Maar volgens de Hoge Raad heeft klusjesman Michael de Jong niets met de Deventer moordzaak te maken. De Jong vertelt hoe hij die tijd heeft ervaren en hoe zijn leven instortte.

Werkt Britse aanpak dierenactivisme?
Midden in nacht een steen door de ruit, of je auto in de fik. Tientallen keren per jaar belagen radicale dierenrechtenactivisten op die manier directeuren van farmaceutische bedrijven of medewerkers van universiteiten die met proefdieren werken.

In januari werd de bouw van een wetenschapspark in Venray stilgelegd nadat met intimiderende acties tegen een proefdiercentrum was geprotesteerd. In Engeland hebben ze al langer met dit soort intimidatie te maken. Toen dierenactivisten het lijk van een familielid van een proefdierfokker opgroeven, was de maat vol.

EssentiŽle speech Barack Obama
Barack Obama hoopt dat het rassenprobleem niet wordt misbruikt door het tot een centraal thema van de verkiezingen in de Verenigde Staten te maken. En eigenlijk had hij er zelf ook niet al te veel over willen zeggen.

Maar een rel rond uitspraken van zijn voormalige predikant Jeremiah Wright dwongen hem vandaag tot een speech die essentieel is in zijn strijd om de democratische nominatie voor het presidentschap.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 18 maart door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee