Uitzending
NOVA - 25-3-2010

25-3-2010

NOVA

1176 x bekeken | 0 reacties
8
Leers versus Balkenende
Ondanks alle inspanningen van de CDA-partijtop om de discussie over het lijsttrekkerschap binnenskamers te houden, treden CDA-jongeren nu toch naar buiten. Zij willen een andere lijsttrekker: 'Gerd Leers is charismatisch, nieuwerwets en verbindend'. Zij hopen dat Gerd Leers zich kandidaat stelt. Ook vanavond een nieuwe Politieke Barometer.

Nout Wellink blikt terug en vooruit
Vandaag presenteerde DNB-president Nout Wellink het jaarverslag van De Nederlandsche Bank. De toezichthouder van de bankensector kwam het afgelopen jaar zwaar onder vuur te liggen. Nova spreekt vanavond met Nout Wellink. Over de cultuuromslag die nodig is in de bankensector, over overheidsingrijpen en het omvallen van de DSB Bank.

Nederland zet asielkinderen op straat
Volgens een recente uitspraak van het Europees Comité voor Sociale Rechten handelt Nederland in strijd met het Europees Sociaal Handvest door uitgeprocedeerde gezinnen op straat te zetten. Maar volgens minister Hirsch Ballin (Justitie) zijn die uitspraken niet bindend. In een jaar tijd zijn al veertien gezinnen op straat gezet.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 25 maart door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Nout Wellink. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!