Uitzending
NOVA - 25-8-2008

25-8-2008

NOVA

741 x bekeken | 0 reacties
7
Democratische Conventie van start
Barack Obama wordt vanaf vandaag vier dagen lang in het zonnetje gezet. In Denver begint de Democratische Conventie waar Obama officieel aangewezen zal worden als presidentskandidaat. Naast Obama zullen zijn vrouw Michelle en kersverse running mate Joe Biden toespraken houden voor tienduizenden aanhangers. Correspondent Willem Lust peilt de stemming in Denver.

Gewelddadige overval
In de nacht van vrijdag op zaterdag werd een Nederlands echtpaar in de buurt van Rome overvallen door twee Roemeense schaapsherders en met stokken afgetuigd en beroofd. De vrouw werd verkracht. In ItaliŽ is door het incident een politieke rel uitgebroken omdat burgemeester Gianni Alemanno van Rome de schuld bij de Nederlanders zelf in de schoenen schuift.

PoeziŽ in West-Vlaanderen
Watou is een klein dorpje in West-Vlaanderen, pal tegen de Franse grens aan. Sinds 28 jaar wordt het iedere zomer overspoeld door een kleine 20.000 poŽzieliefhebbers. In de kerk, op boerenerven en bij particulieren thuis word je als toeschouwer geconfronteerd met dichtregels en kunst.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op maandag 25 augustus door de VARA en de NPS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee