Uitzending
NOVA - 25-4-2008

25-4-2008

NOVA

1519 x bekeken | 0 reacties
6
Positie Ella Vogelaar
Het gaat niet goed met de 'Vogelaarwijken' en het gaat niet goed met minister Ella Vogelaar van Wonen, Wijken en Integratie. Deze week viel bijna de hele Tweede Kamer over haar heen. De minister zou niet in staat zijn met corporaties en gemeenten afspraken te maken. Een jaar verpilde moeite, zo wordt gezegd. Bovendien kan de minister slecht omgaan met kritiek uit de media. Het imago van Vogelaar is inmiddels zo beroerd dat de PvdA officieel heeft moeten ontkennen dat Vogelaar wellicht wordt vervangen. In NOVA communicatieadviseur Ton Elias en programmamaker Prem Radhakishun, over haar beleid, haar positie en de aanvallen op de minister.

Liefde voor de Koran
De Koran is een fascistisch boek, volgens Geert Wilders. Een onvertaalbaar boek, volgens Kader Abdolah. De Iraans-Nederlandse schrijver probeerde het toch. Uit liefde en om de Koran toegankelijker te maken. Morgen verschijnt het boek: De boodschapper en De Koran.

Sterke euro
Lang leve de euro. Wie had dat gedacht. Al het gemopper over de dure euro is verstomd nu de koopkracht van de Europese munt wereldwijd stijgt. Sommige mensen gaan speciaal met een lege koffer naar New York om te shoppen. Maar die harde euro is ook een probleem. Vooral de zuidelijke euro-economiŽn als ItaliŽ, Griekenland, Spanje en Frankrijk, zouden baat hebben bij een zwakkere euro. Maar dat wil Duitsland niet.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 25 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Kader Abdolah, Prem Radhakishun en Ton Elias. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie