Uitzending
NOVA - 23-4-2008

23-4-2008

NOVA

792 x bekeken | 0 reacties
6
Clinton wint in Pennsylvania
Met een klinkende overwinning in Pennsylvania heeft de campagne van Hillary Clinton nieuw leven en vooral nieuw geld gekregen. Ze versloeg Barack Obama met tien procentpunten verschil. En dus gaan de twee Democratische kandidaten nog maanden vechtend door. De beslissing wie het mag opnemen tegen Republikein John McCain valt waarschijnlijk pas in augustus op de Democratische conventie. Vanuit Philadelphia commentaar van correspondent Willem Lust.

Biobrandstof
Vorige week sloot premier Balkenende een overeenkomst met de Braziliaanse president Lula om samen biobrandstoffen te ontwikkelen. En ook Europa stimuleert biobrandstof door een richtlijn waardoor over twee jaar 5,75 procent van de vervoers-brandstof in de EU van biologische oorsprong moet zijn. Maar de nadelen van voedsel omzetten in brandstof worden steeds duidelijker: het drijft de wereld-voedselprijzen omhoog en het verlaagt de CO2-uitstoot niet. Integendeel: in BraziliŽ wordt regenwoud gekapt om aan de stijgende vraag naar soja te voldoen. In de studio commentaar van Louise Fresco, hoogleraar Duurzame Ontwikkeling.

Den Haag Vandaag: Nebahat Albayrak
De VVD in de Tweede Kamer heeft vandaag een motie van wantrouwen ingediend tegen staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie. Zij zou, ondanks een verzoek van de Tweede Kamer, niet alles hebben gedaan om te voorkomen dat een groep illegale Chinezen opnieuw uit het zicht verdwijnt.

Presentatie: Clairy Polak en Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op woensdag 23 april door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Louise Fresco. De presentatie was in handen van Clairy Polak en Ferry Mingelen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee