Uitzending
NOVA - 22-7-2010

22-7-2010

NOVA

1343 x bekeken | 0 reacties
9
Stap terug, maar niet terug naar af
De nieuwe informateur Ruud Lubbers gaat met alle fractievoorzitters praten over de mogelijkheden voor een nieuw kabinet. 'Even een stap terug', maar niet 'terug naar af', aldus Lubbers. Hij wil met een schone lei de gesprekken aangaan. De rol van informateur Ruud Lubbers: is hij de éminence grise die een nieuw kabinet kan vormen, of is hij juist ongeschikt vanwege zijn antipathie tegen Geert Wilders? En: heeft koningin Beatrix iets goed te maken ten opzichte van de kiezer? Verder de laatste stand van de kabinetsformatie van politiek verslaggever Ferry Mingelen. In de studio een gesprek met Peter Rehwinkel, staatsrechtgeleerde, en Bart Jan Spruyt, publicist, columnist, en mede-oprichter van de conservatieve Edmund Burke Stichting, over de verhouding tussen de majesteit en de informateur en over het hele informatieproces tot nu toe.

Peter Mandelson: The Third Man
Hij stond samen met Tony Blair en Gordon Brown aan de basis van New Labour. Peter Mandelson, bijgenaamd the Prince of Darkness, schreef zijn memoires over zijn leven in de Britse politiek. De oud-minister, spindoctor en eurocommissaris Mandelson spaart in zijn boek The Third Man niemand. Hij laat geen spaan heel van zijn politieke 'vrienden' Blair en Brown.

Presentatie: Ferry Mingelen, Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 22 juli door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Bart Jan Spruyt en Peter Rehwinkel. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie