Uitzending
NOVA - 16-7-2010

16-7-2010

NOVA

969 x bekeken | 0 reacties
8
Drie maanden lang een olieramp
Nadat bijna drie maanden honderden miljoenen liters olie in de Golf van Mexico terecht is gekomen, is er eindelijk voorzichtig optimisme. Oliemaatschappij BP heeft het lek weten te dichten, maar houdt nog een slag om de arm: er moet nog getest worden of de oplossing permanent is. De gevolgen van de olieramp.

Kijken = drinken
Dertig procent van de mensen heeft een genetische afwijking waardoor ze een enorme behoefte krijgen aan drank als ze in gezelschap zijn van een zware drinker. Dit blijkt uit onderzoek aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Meer dan honderd studenten namen plaats in een 'proefkroeg' om de genetische aanleg van drinkgedrag te onderzoeken.

Weer een week formeren
De fractievoorzitters van de paars-plus partijen en de informateurs houden de lippen stevig op elkaar. Het nieuws komt deze week van de partijprominenten. PvdA'ers Wim Kok, Ed van Thijn en Guusje ter Horst lieten van zich horen. Een overzicht van weer een week formeren met Kustaw Bessems van dagblad de Pers en Paul Jansen van de Telegraaf.

Presentatie: Tom Kleijn.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 16 juli door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Kustaw Bessems en Paul Jansen. De presentatie was in handen van Tom Kleijn.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie