Uitzending
NOVA - 20-5-2010

20-5-2010

NOVA

931 x bekeken | 0 reacties
8
Bezuinigingen verkiezingsthema nummer 1
Het Centraal Planbureau (CPB) heeft volgens traditie de plannen van de verschillende politieke partijen doorgerekend. Want allemaal willen ze miljarden bezuinigen. Maar bij wie is de kiezer het beste af? Nova zet de bevindingen van het CPB vanavond op een rijtje. In de studio reageert hoogleraar Sweder van Wijnbergen.

Dodental Bangkok loopt op
Sinds de aanhangers van de Thaise oud-premier Thaksin Shinawatra half maart de straat opgingen om het aftreden van de regering te eisen, zijn er al 82 mensen omgekomen. Duizenden roodhemden hebben vandaag onder politietoezicht de boeddhistische tempel verlaten waarin ze hun toevlucht hadden gezocht.

Geweld bij uitzetting Irakezen?
Uitgeprocedeerde Iraakse asielzoekers die onlangs werden uitgezet naar Bagdad, zeggen slachtoffer te zijn geworden van disproportioneel geweld. Zeventien Irakezen, de helft van de groep, is bij aankomst in Irak gearresteerd en inmiddels spoorloos verdwenen.

Presentatie: Twan Huys, Ferry Mingelen.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 20 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast was Sweder van Wijnbergen. De presentatie was in handen van Ferry Mingelen en Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie