Uitzending
NOVA - 27-5-2010

27-5-2010

NOVA

902 x bekeken | 0 reacties
8
De CDA-campagne: zorg en hypotheekrenteaftrek
De hypotheekrenteaftrek is dé scheidslijn tussen de politieke partijen in de campagne. Premier Balkenende maakte er een breekpunt van. Maar ook de zorg is een speerpunt voor het CDA: Balkenende gaat met onder andere de PvdA voluit de strijd aan over de plannen voor de zorg. Een gesprek met demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink over de zorg en over de hypotheekrenteaftrek.

Op campagne met Roemer en Halsema
Als er deze week verkiezingen zouden zijn halen de vier linkse partijen bij elkaar 13 zetels minder dan in 2006. PvdA-lijsttrekker Cohen maakte een vliegende start, maar zakt weer weg in de peilingen. Voor GroenLinks zijn er zetels weg te halen bij de PvdA, maar de totale linkse score wordt daar niet groter van. Maar dan is er SP-lijsttrekker Emile Roemer nog: dé verrassing van het lijsttrekkersdebat gisteravond. Met kwinkslagen en heldere taal was hij er opeens. NOVA gaat met Femke Halsema en Emile Roemer mee op campagne.

Nog twee weken!
Dan begint in Johannesburg het Wereldkampioenschap voetbal. Nederland kleurt in snel tempo oranje, maar in Zuid-Afrika zijn de meningen over het WK verdeeld: critici vinden dat de miljarden die het voetbalfeest kost, beter besteed hadden kunnen worden aan armoedebestrijding. Anderen zeggen dat het WK juist goed is voor de werkgelegenheid.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op donderdag 27 mei door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Ab Klink, Emile Roemer en Femke Halsema. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie