Uitzending
NOVA - 18-3-2010

18-3-2010

NOVA

839 x bekeken | 0 reacties
8
PVV gaat in Almere in de oppositie
Vanuit het niets werd de PVV in Almere bij de gemeenteraadsverkiezingen de grootste partij. Maar lijsttrekker Raymond de Roon zet die winst niet om in bestuurlijke macht; de PVV blijft buiten het Almeerse College. Maar volgens de andere partijen heeft De Roon niet serieus onderhandeld. In de studio reageert politicoloog Andrť Krouwel, hij was bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen in Almere formateur.

Politieke Barometer
Ook vanavond weer een nieuwe Politieke Barometer: hoe zou de Tweede Kamer eruit zien als er vandaag verkiezingen worden gehouden? Wat is het Cohen-effect?

Huisvesting scholen vaak erbarmelijk
Lekkende daken, rotte kozijnen, schimmel en ramen die niet open kunnen: de huisvesting van scholen laat vaak te wensen over. Gevolg: meer ziekte en minder goede leerprestaties door een slecht binnenklimaat. Uit een enquÍte van NOVA blijkt dat de overgrote meerderheid van schooldirecteuren af wil van het huidige financieringssysteem waarbij gemeenten Rijksgeld verdelen.

Film toont moorddadigheid oorlog
Samuel Maoz was schutter in een tank toen IsraŽl in 1982 Libanon binnenviel. Bijna dertig jaar later maakte hij een film over zijn angstaanjagende belevenissen in de oorlog en de wanhopige strijd te overleven. NOVA spreekt met Samual Maoz.

Terug naar de inhoud
Hoofdredactioneel commentaar. Zonder marktmeester raakt de kwaliteit al gauw zoek. Dat is ook gebleken op de NOVA-website, waar enige tijd is geŽxperimenteerd met zelfcorrigerende platforms.

Presentatie: Twan Huys.

In deze uitzending van NOVA was Andre Krouwel te gast. De presentatie was in handen van Twan Huys. Deze uitzending van het programma NOVA werd uitgezonden op donderdag 18 maart door de VARA, de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee