Uitzending
NOVA - 13-7-2010

13-7-2010

NOVA

976 x bekeken | 0 reacties
8
Nederland huldigt Oranje
In Amsterdam worden vandaag de spelers en staf van het Nederlands elftal gehuldigd. De ploeg van bondscoach Bert van Marwijk verloor afgelopen zondag de finale om de wereldbeker van Spanje. Ondanks het verlies gaat de huldiging op het Museumplein en de tocht door de Amsterdamse grachten gewoon door. Er worden honderdduizenden Oranjefans verwacht.

Salarissen specialisten naar 285.000 euro
Demissionair minister Ab Klink (Volksgezondheid) wil dat het salaris van vrijgevestigde medisch specialisten vanaf volgend jaar niet hoger is dan 285.000 euro. Fors minder dan de 4 5 ton die sommige van hen nu jaarlijks op hun bankrekening bijschrijven. Een gesprek met Janko de Jonge, de voorzitter van de Kamer Vrij Beroep.

Bashir aangeklaagd voor genocide
De Sudanese president Omar Hassan al-Bashir wordt door het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag aangeklaagd wegens genocide. Hij wordt door het Strafhof beschuldigd van volkerenmoord in de Sudanese regio Darfur, waar sinds 2003 een bloedige strijd gaande is. Een gesprek met Mischa Wladimiroff, specialist op het gebied van internationaal strafrecht.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 13 juli door de VARA, de NPS en de NOS. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen cht de beste aanbiedingen Bekijk nu!