Uitzending
NOVA - 15-8-2008

15-8-2008

NOVA

850 x bekeken | 0 reacties
6
Buitenwettelijke acties: doen of laten?
Femke Halsema, fractievoorzitter van GroenLinks, was gisteren in NOVA heel duidelijk: buiten-wettelijke acties worden door GroenLinks ten sterkste afgekeurd. Maar niet iedereen is het daarmee eens: Europarlementariër Joost Lagendijk (ook GroenLinks) wil dat er een debat komt binnen de partij over welke buitenwettelijke acties wel en niet door de beugel kunnen. Een voorschot op dat debat met in de studio Maarten van Poelgeest, wethouder in Amsterdam en oud-studentenleider, en in een reportage de standpunten van Eric Duivenvoorde, oud-kraker en geschiedschrijver van de kraakbeweging, en Gerrit-Jan Wolffensperger, wethouder in Amsterdam in de jaren '80.

1968: de Karel Doorman
NOVA laat deze zomer de beelden van 1968 nog een keer spreken. Elke dag kijkt NOVA terug op een belangrijke, opmerkelijke of gewoon leuke gebeurtenis uit 1968. Vanavond: de Karel Doorman, het enige échte Nederlandse vliegdekschip ooit.

Presentatie: Twan Huys.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op vrijdag 15 augustus door de VARA, de NPS en de NOS. Te gast waren Maarten van Poelgeest en Gerrit Jan Wolffensperger. De presentatie was in handen van Twan Huys.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee