Uitzending
NOVA - 12-8-2008

12-8-2008

NOVA

747 x bekeken | 0 reacties
6
Einde oorlog GeorgiŽ
De oorlog in GeorgiŽ is voorbij. Althans, volgens de Russische president Medvedev. Medvedev zei vandaag dat Rusland per direct de militaire operatie in GeorgiŽ beŽindigt. Het gewapende conflict brak vrijdag uit nadat het Georgische leger een grootscheeps offensief tegen de door Rusland gesteunde afvallige provincie Zuid-OssetiŽ was begonnen.

Cameraman RTL gedood
In de Georgische stad Gori is vandaag RTL-cameraman Stan Storimans om het leven gekomen. Correspondent Jeroen Akkermans raakte gewond, hij kreeg een scherf in zijn been. Storimans en Akkermans reden in een konvooi door Gori toen dat door mortiervuur werd bestookt. Bij RTL is er met grote verslagenheid gereageerd op de dood van Storimans. In Nova het laatste nieuws, een gesprek met VRT-journalist Stefan Blommaert vanuit Tbilisi en een terugblik op de oorlog. In de studio reageert Stephan De Spiegeleire, politicoloog aan het Haagse Centrum voor Strategische Studies.

Deze uitzending van het programma NOVA is uitgezonden op dinsdag 12 augustus door de VARA en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee