Uitzending
Nieuwsuur - 5-3-2018

5-3-2018

Nieuwsuur

546 x bekeken | 0 reacties
5
Blok volgt Halbe Zijlstra op
VVD'er Stef Blok wordt de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken. Hij is geen specialist op buitenlandgebied. Wat betekent dat voor het buitenlandbeleid van Nederland? En wat kunnen we van hem verwachten? Politiek duider Dominique van der Heyde praat ons bij.

Handelsoorlog tussen VS en EU dreigt
Het begon allemaal met president Trump die met fikse importheffingen de Amerikaanse staalindustrie wil beschermen. Europa wil hard terugslaan met belasting op Amerikaanse producten. Nu dreigt er een handelsoorlog. We bespreken het met onze huiseconoom Mathijs Bouman.

Nominaties Libris Literatuur Prijs
De Libris Literatuur Prijs is, samen met de AKO Literatuurprijs, de belangrijkste onderscheiding in de Nederlandstalige literatuur. Traditiegetrouw gaat Nieuwsuur bij de zes genomineerde schrijvers langs om het goede nieuws te brengen.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Dominique van der Heyde en Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 5 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie