Uitzending
Nieuwsuur - 24-9-2020

24-9-2020

Nieuwsuur

194 x bekeken | 0 reacties
6
Meer en meer besmettingen, wat doen overheden?
Het aantal bevestigde coronabesmettingen liep vandaag op met 2552. Gisteren werden nog 2359 besmettingen gemeld. Het aantal bij het RIVM gemelde doden bedroeg 16, een aantal dat sinds eind mei niet meer is gemeld. De meeste infecties vinden plaats in de Randstad. Moeten overheden niet meer doen om de verspreiding af te remmen? En hoe ingewikkeld is het voor bestuurders dat een flink deel van de bevolking de huidige maatregelen al te veel vindt? Te gast is Jos Wienen, de burgemeester van Haarlem.

Miljoenen minder bezoekers in musea
Het coronavirus zorgt voor een dramatische daling in bezoekersaantallen bij musea. Die lopen zo'n 300 miljoen euro aan eigen inkomsten mis, becijfert de Museumvereniging. Voor sommige musea komt het voortbestaan daarmee in gevaar.

Hoe nu verder met Nord Stream 2?
De vergiftiging van oppositieleider Navalny heeft de Duits-Russische betrekkingen onder hoogspanning gezet. In Duitsland gaan steeds meer stemmen op om Nord Stream 2, een gigantisch gaspijpleidingproject, stil te leggen. Bondskanselier Angela Merkel twijfelt. De economische belangen zijn groot. Een reportage over Nord Stream 2 en de bekoelde relatie.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Jos Wienen te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 24 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee