Uitzending
Nieuwsuur - 19-9-2019

19-9-2019

Nieuwsuur

327 x bekeken | 0 reacties
6
Wat drijft jonge huurmoordenaars?
De politie is op zoek naar een man tussen de 16 en 20 jaar oud in verband met de moord op advocaat Derk Wiersum. Volgens het opsporingsbericht was de man in het zwart gekleed en had hij zijn capuchon op. Ook bij eerdere liquidaties ging het om jonge daders. Wie zijn het en wat drijft hen? We spreken oud-korpschef van Amsterdam, Joop van Riessen, en hoogleraar reclassering, Peter van der Laan.

Politieke Beschouwingen: de antwoorden van Rutt
Het is de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. Vandaag is het woord aan premier Mark Rutte. De premier wilde niet toezeggen dat het kabinet meer geld gaat uittrekken voor politie en justitie. Hij liet zich wel positief uit over een plan van het CDA om een speciale eenheid in het leven te roepen tegen de narco-staat. Een andere grote vraag die op tafel ligt: komt er extra geld om het lerarentekort te bestrijden? Arjan Noorlander doet verslag.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Joop van Riessen en Mark Rutte te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 19 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie