Uitzending
Nieuwsuur - 14-9-2019

14-9-2019

Nieuwsuur

239 x bekeken | 0 reacties
6
Jeugdgevangenissen gaan op de schop
De jeugdcriminaliteit daalt al jaren, maar tegelijkertijd gaan de jongeren die wl vastzitten na hun vrijlating steeds vaker de fout in. Een nieuwe aanpak moet dat veranderen. Er komen kleinschalige locaties voor jongeren die een korte straf uitzitten. En meer specialistische hulp voor de zware gevallen, waarbij niet alleen het kind maar de hele familie centraal staat. Te gast is psychotherapeut Thimo van der Pol, gespecialiseerd in de behandeling van criminele jongeren.

De Nederlandse oorlogsjaren van Audrey Hepburn
Ze was een van de grootste Hollywoodsterren en mode-iconen uit de jaren 50 en 60, n ze was Nederlands. Audrey Hepburn woonde in haar jeugd in Nederland en maakte de Tweede Wereldoorlog mee in Arnhem en Velp. Van dichtbij ervoer zij de slag om Arnhem - volgende week precies 75 jaar geleden. Over haar Nederlandse oorlogsjaren verschijnt vandaag een nieuwe biografie, geschreven door Robert Matzen. Wij spreken met hem en met de zoon van Hepburn, Luca Dotti.

De presentatie was in handen van Marille Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zaterdag 14 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie