Uitzending
Nieuwsuur - 15-9-2019

15-9-2019

Nieuwsuur

154 x bekeken | 0 reacties
6
Afval MSC Zoe nog steeds niet volledig opgeruimd
Ruim acht maanden na het overboord slaan van 342 zeecontainers van containerschip MSC Zoe, ligt er nog steeds zo'n 800.000 kilo afval in de zee boven de Waddeneilanden. Een duikexpeditie van ervaren vrijwilligers van Stichting Duik de Noordzee Schoon brengt het afval naar boven. De vrijwilligers roepen de rederij MSC op om haar volledige verantwoordelijkheid te nemen bij het opruimen van veel meer afval. Tot op heden is slechts een fractie van de beloftes nagekomen, zeggen ze.

Nieuwe aanpak migrantenprobleem in ItaliŽ?
Diverse media meldden de afgelopen dagen dat er een deal op handen is tussen ItaliŽ, Duitsland, Frankrijk en Malta. Die deal zou behelzen dat Frankrijk en Duitsland een flink deel van de migranten die ItaliŽ binnenkomen, zullen opnemen. Wat zijn de risico's van dit soort ad hoc afspraken? We spreken Gerald Knaus, architect van de Turkijedeal. Te gast is Europa-correspondent Saskia Dekkers.

Saskia Dekkers deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op zondag 15 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie