Uitzending
Nieuwsuur - 18-4-2019

18-4-2019

Nieuwsuur

266 x bekeken | 0 reacties
6
Mueller-rapport openbaar: wat komen we te weten?
Aan het eind van de middag komt een geredigeerde versie van het langverwachte Mueller-rapport openbaar, het resultaat van het onderzoek naar de Russische inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen van 2016. Het meest interessant is de vraag in hoeverre Trump de rechtsgang belemmerde door bijvoorbeeld FBI-directeur James Comey te ontslaan, die onderzoek deed naar de Russische bemoeienis. En: werden getuigen onder druk gezet? Als hier genoeg bewijs voor is, kan dat voor de Democraten aanleiding zijn een afzettingsprocedure tegen de president te starten. Met Amerika-correspondent Marieke de Vries bespreken we wat we vanavond wel en niet weten. Eerder bekeken we wat de speciaal aanklager Robert S. Mueller precies onderzocht.

Brengt de brand in de Notre-Dame de Fransen weer samen?
De vlammenzee in de Notre-Dame schokte de wereld en roerde Parijzenaren tot tranen. De brand vond plaats in een tijd van protesten en maatschappelijke onrust. President Macron en zijn politieke rivalen riepen na de brand al op tot eenheid. Kan de Notre-Dame de verdeelde Fransen weer verenigen? We volgen de Nederlandse kunsthistoricus Wilfred de Bruijn, die al ruim vijftien jaar in Parijs woont en we spreken de Franse filosoof Dominique Moisi.

Minister Sander Dekker brengt bezoek aan Den Dolder
Minister Sander Dekker voor Rechtsbescherming komt vanavond naar Den Dolder om te spreken met de bewoners van het dorp. Ze gaan het hebben over de vernietigende conclusies in de onderzoeksrapporten over Michael P., de moordenaar van Anne Faber. In de uitzending spreken we met twee bewoners van Den Dolder over de bijeenkomst van vanmiddag.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Wilfred de Bruijn te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 18 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie