Uitzending
Nieuwsuur - 15-4-2019

15-4-2019

Nieuwsuur

396 x bekeken | 0 reacties
6
Paul Blokhuis over vaccinaties
De mazelen zijn terug van weggeweest. Wereldwijd worden besmettingen gemeld, zoals in Den Haag, New York en in Duitsland. Het stelt overheden en kinderdagverblijven voor nieuwe dilemma's. In de Duitse deelstaat Brandenburg heeft het parlement afgelopen donderdag besloten tot een verplichting van inenting op alle kinderdagverblijven. Wat moet er in Nederland gebeuren? Een gesprek met staatssecretaris van Volksgezondheid Paul Blokhuis.

Milieuclubs eisen stop boskap Staatsbosbeheer
Wel 63 Nederlandse milieuorganisaties eisen van Staatsbosbeheer dat ze stoppen met het omhakken van bomen. Het omhakken van klein bosareaal schaadt volgens de milieuorganisaties hen zowel het klimaat als biodiversiteit. Bij de milieuclubs die pleiten voor de stop op boskap horen grote organisaties zoals Urgenda, WNF, Natuurmonumenten, de Vogelbescherming, Natuur&Milieu. Harrie Hekhuis van Staatsbosbeheer is te gast.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 15 april door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie