Uitzending
Nieuwsuur - 14-3-2019

14-3-2019

Nieuwsuur

358 x bekeken | 0 reacties
6
Brexit: uitstel of niet?
Nu het brexit-plan van premier Theresa May eergisteren opnieuw is weggestemd en het Britse parlement gisteren in meerderheid een no-deal scenario afwees, wordt vandaag gestemd over de vraag: gaat de brexit nog op 29 maart in of vraagt het Verenigd Koninkrijk uitstel aan in Brussel? Ook hoe lang dat moet worden, is de vraag. We spreken met onze correspondenten Tim de Wit (Londen) en Sander van Hoorn (Brussel) over de uitslag van de stemming en over de consequenties voor bijvoorbeeld de Europese verkiezingen in mei.

Parallellen tussen 17e eeuw en brexit
We spreken met de Britse hoogleraar Jonathan Israel, die Nederland zeer goed kent: hij deed onderzoek naar de internationale successen van Nederland tijdens de Verlichting. Israel is als een van de weinige buitenlanders onderscheiden ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Hij ziet parallellen tussen de gebeurtenissen in de 17e eeuw en brexit.

Sander van Hoorn deed in deze uitzending verslag voor Nieuwsuur. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 14 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie