Uitzending
Nieuwsuur - 11-3-2019

11-3-2019

Nieuwsuur

1686 x bekeken | 0 reacties
6
Het bedreigde landschap (3): overal zonneparken?
In het derde deel in onze reeks over het bedreigde Nederlands landschap: zonneparken. Die kunnen landeigenaren flink wat geld opleveren Ún een flinke bijdrage leveren aan het halen van de klimaatdoelen. Toch zijn boeren- en milieu-organisaties niet alleen maar positief, want de parken gaan ten koste van natuur- en landbouwgrond.In de studio een gesprek met Rijksbouwmeester Floris Alkemade. Met hem praten we over de toekomst van het Nederlandse landschap. Alkemade vindt dat er meer sturing moet komen.

'Staat handelde onzorgvuldig in drugszaak'
De Nederlandse Staat heeft onzorgvuldig gehandeld in de strafzaak tegen coffeeshophouder Johan van Laarhoven. Dat leidde in 2014 tot de aanhouding van Van Laarhoven en zijn vrouw in Thailand met lange gevangenisstraffen tot gevolg, concludeert de Nationale Ombudsman. We spreken met de Ombudsman Reinier van Zutphen, die de Nederlandse instanties verwijt 'het perspectief van Van Laarhoven en zijn vrouw uit het oog te zijn verloren'.

De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op maandag 11 maart door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie