Uitzending
Nieuwsuur - 10-7-2020

10-7-2020

Nieuwsuur

173 x bekeken | 0 reacties
6
Nog geen akkoord over steun aan Curaçao, Aruba en Sint-Maarten
Er is geen akkoord tussen Nederland en Curaçao, Aruba en Sint-Maarten over nieuwe steun aan de Caribische landen vanwege de coronacrisis, maar het overleg gaat later verder. Vanochtend was er weer een Rijksministerraad. Daar waren ook de premiers van de Caribische landen bij. Premier Eugene Rhuggenaath van Curaçao zei dat de drie landen het wel min of meer eens zijn over de hervormingen die Nederland eist, maar niet over de vorm.

De tolk van Srebrenica
'Hongerig, barrevoets en met lege handen vluchtten we als opgejaagd wild door de bergen en bossen in het oosten van Bosnië.' Zo omschrijft Hasan Nuhanovic de tocht naar Srebrenica met zijn familie in zijn boek De tolk van Srebrenica. Ze hoopten er veilig te zijn, maar toen de enclave in 1995 viel, was Nuhanovic de enige van zijn familie die het overleefde. In het boek omschrijft hij zijn leven van minuut tot minuut vanaf 1992 tot de val in 1995.

De presentatie was in handen van Mariëlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op vrijdag 10 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie