Uitzending
Nieuwsuur - 13-9-2017

13-9-2017

Nieuwsuur

453 x bekeken | 0 reacties
6
Formatie in laatste fase?
De formatie zit volgens Den Haag in een eindfase. Het is nu vooral nog doorrekenen of de afspraken van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie betaalbaar zijn voordat er een definitief akkoord bereikt kan worden over de begroting van kabinet-Rutte III. De verwachting is dat dat nog zo'n twee weken in beslag neemt. Dan zouden de partijen elf weken hebben onderhandeld.

Sint-Maarten krabbelt op
De schade op Sint-Maarten is enorm. Meer dan 90 procent van de bebouwing op Sint-Maarten heeft schade. Een derde daarvan is compleet verwoest. Er zijn mensen die helemaal niks meer hebben. Geen dak boven hun hoofd, geen kleding meer. De wederopbouw gaat veel geld kosten.

Rapport over geldsmijterij bij de Nationale Politie
De Commissie-Ruys, die onderzoek deed naar het exorbitante uitgavenpatroon van de centrale ondernemingsraad van de Nationale Politie (COR), presenteert vandaag haar bevindingen. De commissie zegt dat bij de totstandkoming van de Nationale Politie in 2013, een mega-reorganisatie, de politiek heeft gezorgd voor grote financiŽle druk en tijdsdruk. Een goed plan, draaiboek en toezicht ontbraken.

Rooskleuriger toekomst voor Europa?
Een jaar geleden was de toekomst van de Europese Unie allesbehalve florissant. Europa werd volgens Eurocommissaris Frans Timmermans uit elkaar getrokken door nationalistische bewegingen die inspeelden op de angsten van de Europeanen.

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 13 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie