Uitzending
Nieuwsuur - 14-9-2017

14-9-2017

Nieuwsuur

617 x bekeken | 0 reacties
6
Groeiend aantal particulieren koopt su´cidepoeder
Het middel dat de co÷peratie Laatste Wil haar leden adviseert kan leiden tot een afschuwelijke dood. Dit zegt psychiater Boudewijn Chabot in een interview met Trouw. Volgens de psychiater kan de co÷peratie de claim van een snelle en pijnloze dood niet waarmaken. Chabot zegt dat het maar om twee poeders kan gaan. Beide middelen blokkeren hetzelfde enzym waardoor ze na innemen vrijwel dezelfde symptomen geven: misselijkheid, duizeligheid, hoofdpijn, spierzwakte en een epileptische toeval kunnen vooraf gaan aan het overlijden. Voor wie menswaardig wil sterven is het afschuwelijk dat te moeten ervaren. Boudewijn Chabot is te gast.

Asbestsaneerders: snelheid en lage prijs gaan vaak boven veiligheid
Op de Nederlandse daken ligt in totaal nog zeker honderd miljoen vierkante meter asbest. Dat moet er voor 2024 allemaal af. De verwijdering kost zo'n vijf miljard euro en dus is er momenteel veel geld te verdienen door de asbestbranche. En in de strijd om de opdrachten staat de veiligheid niet altijd voorop.

Nederlandse archeologen redden Syrisch erfgoed
In de Syrische stad Raqqa zijn duizenden jaren oude kunstschatten door IS verwoest of gestolen. De Universiteit Leiden, van oudsher betrokken bij opgravingen in SyriŰ, kon het niet langer aanzien. Met het project Focus Raqqa wil de Universiteit Leiden een digitale inventaris maken van het geplunderde archeologische museum in Raqqa. Foto's en informatie over opgravingen uit de archieven worden gecombineerd met inventarislijsten uit SyriŰ.

Onzekerheid over brexit 'onwerkbaar' voor ondernemers
Met welke regelgeving krijgen ondernemers straks te maken na de brexit? Die vraag houdt ondernemend Nederland volop bezig nu het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie in onderhandeling zijn. Werkgeversorganisatie VNO-NCW pleit daarom voor een overgangsperiode die alles zoveel mogelijk bij het oude laat, totdat er een nieuw handelsakkoord tussen het Verenigd Koninkrijk en de EU is bereikt. Volgens VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer dreigen de belangen van ondernemers en werknemers onder te sneeuwen in al het politieke geweld en moet Nederland een constructieve rol gaan spelen om grote economische schade te voorkomen en om de rust in de EU te laten terugkeren. Hans de Boer is te gast.

In deze uitzending van Nieuwsuur waren Boudewijn Chabot en Hans de Boer te gast. De presentatie was in handen van MariŰlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 14 september door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie