Uitzending
Nieuwsuur - 7-9-2017

7-9-2017

Nieuwsuur

325 x bekeken | 0 reacties
6
Orkaan Irma treft Sint-Maarten hard
Sint-Maarten is zwaar getroffen door de orkaan Irma, die gisteren over het eiland trok. Op het Franse deel van het eiland en het nabijgelegen Saint-Barthťlemy zijn volgens de Franse minister van Binnenlandse Zaken zeker acht mensen om het leven gekomen. Er is nog steeds niet bekend of de orkaan slachtoffers heeft gemaakt op het Nederlandse deel van Sint-Maarten. Premier Mark Rutte noemt de materiŽle schade op Sint-Maarten van epische omvang. Het kabinet wil er de komende vijf dagen alles aan doen om met vliegtuigen voedsel en water naar de ongeveer veertigduizend inwoners van het Nederlandse deel van het eiland te brengen. In de studio zijn te gast: minister Ronald Plasterk (Koninkrijksrelaties), Ron van der Veer, die na orkaan Louis meehielp aan de wederopbouw van Sint-Maarten, en Natasja Gibbs van het Caribisch Netwerk (NTR).

Gaat na de personenauto ook de vrachtwagen elektrisch rijden?
Van de rechter moet de Nederlandse staat meer doen aan het verbeteren van de luchtkwaliteit. Dieselvrachtwagens hebben nog steeds een groot aandeel in de uitstoot van schadelijke stoffen. Luidt deze uitspraak het begin van het einde van de dieselvrachtauto in? En wat zijn dan de opties? Het elektrisch rijden neemt bij personenauto's een steeds grotere vlucht, maar of dat in de toekomst ook mogelijk is bij vrachtwagens die lange afstanden rijden, daar zijn de meningen over verdeeld.

In deze uitzending van Nieuwsuur was Ronald Plasterk te gast. De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke, Twan Huys en Joost Karhof. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op donderdag 7 september door de NOS en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie