Uitzending
Nieuwsuur - 8-7-2020

8-7-2020

Nieuwsuur

189 x bekeken | 0 reacties
6
Boeren protesteren tegen beleid minister
Op verschillende plekken in Nederland voeren boeren actie tegen het plan van minister Carola Schouten om koeien minder eiwitrijk voedsel te geven om de stikstofuitstoot terug te dringen. Vanochtend werden bij een demonstratie van boeren in Wijster, in Drenthe, zo'n vijftig mensen opgepakt. En de minister brak een werkbezoek aan Zeeland af omdat protesterende boeren de weg blokkeerden. Drenthe en Friesland kondigden al een verbod af op protesten met trekkers. Koen Schuiling, voorzitter van de Veiligheidsregio Groningen en de burgemeester van de stad Groningen, deed in zijn provincie hetzelfde. Een gesprek met hem.

De laatste dag van Martin van Rijn
Drie maanden geleden werd de PvdA'er Martin van Rijn gevraagd om de oververmoeide minister Bruno Bruins te vervangen. Hij wordt minister van Medische Zorg op een moment dat er grote zorgen zijn over de ic-capaciteit - de piek in het aantal coronapatiŽnten nog moet komen - en er nauwelijks mondkapjes beschikbaar zijn. Morgen is zijn laatste dag op het ministerie van Volksgezondheid. We blikken terug op drie maanden coronacrisis met Martin van Rijn.

De toekomst van de Wereldgezondheidsorganisatie
De Verenigde Staten zijn officieel uit de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gestapt. Sinds de coronacrisis krijgt de WHO van meer landen kritiek. De VN-organisatie - met als missie alle volkeren van de wereld de best mogelijk zorg geven - is volgens critici een speelbal in een geopolitiek machtsspel geworden. Midden in een pandemie worden haar adviezen openlijk betwist. Wat betekent dat voor de WHO? *

De presentatie was in handen van MariŽlle Tweebeeke en Jeroen Wollaars. Deze uitzending van het programma Nieuwsuur werd uitgezonden op woensdag 8 juli door de NOS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie