Uitzending
Netwerk - 9-4-2010

9-4-2010

Netwerk

992 x bekeken | 0 reacties
9
SGP mag vrouwen niet weren van kieslijst - 'onbegrijpelijk'
De Nederlandse overheid handelt in strijd met het VN Vrouwenverdrag en de Grondwet door de SGP toe te staan vrouwen anders te behandelen dan mannen door eerstgenoemde te weren op de kieslijst. Dat stelt de Hoge Raad. Vrouwen hebben en recht op een plek op de kieslijst en de overheid moet ervoor zorgen dat de partijen dit recht ook toekennen, aldus de Raad. De SGP noemde de uitspraak in een reactie 'onbegrijpelijk'. Partijvoorzitter Wim Kolijn zei tijdens een persconferentie dat zijn partij zich voorlopig niet zal aanpassen, maar eerst afwacht welke stappen de Nederlandse overheid neemt. Het kabinet liet juist weten dat het verwacht dat de SGP stappen gaat ondernemen.

Afkicken onder tropische palmbomen met subsidie van de overheid
Duiken, zeilen, zwemmen met dolfijnen en yogalessen. Dit is het programma van BN'ers en rijke Nederlanders - 'een gediscrimineerde groep, voor wie weinig zorg bestaat'- in de privékliniek Jellinek Retreat op Curaçao. Arriveren per helikopter is voor de alcohol- en drugsverslaafden mogelijk. Mark Schramade, directeur van de vrijdag geopende kliniek: "... in principe is het: u vraagt, wij draaien."

De Vliegenierster van Kazbek - Georgiërs in opstand op Texel
Texel 1945. Marie is een meisje met een levendige fantasie, dat zich benauwd voelt door de streng gelovige eilandgemeenschap. Als een aantal Georgiërs op het eiland worden gestationeerd, verandert haar leven en bloeit het meisje helemaal op. De geromantiseerde film “De Vliegenierster van Kazbek” van Ineke Smits vertelt het verhaal van Marie, de Georgische soldaten Goga en Irakli, die bij het gezin worden ingekwartierd, en hun vrienden.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 9 april door de EO en de NCRV. Te gast was Ineke Smits. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee