Uitzending
Netwerk - 7-4-2010

7-4-2010

Netwerk

1131 x bekeken | 0 reacties
8
Lymepatiënten wijken uit naar buitenland
Een op de vijf mensen die kampt met de gevolgen van een tekenbeet wijkt voor een diagnose of behandeling van de ziekte van Lyme uit naar het buitenland. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Lymepatiënten (NVLP) woensdag in Netwerk. Van de ruim 800 ondervraagden, gaven 162 mensen (19 procent) aan dat zij in het buitenland een of meerdere onderzoeken voor de ziekte van Lyme hebben gehad. 16 procent heeft in het buitenland een diagnose gehad en 132 personen zijn in het buitenland naar een specialist of Lymekliniek geweest. Volgens Madelon Schröder van de NVLP voelen patiënten zich opgejaagd omdat zij in Nederland niet de behandeling krijgen die zij denken nodig te hebben. “Je hebt het idee dat je niet gehoord en behandeld wordt. We zijn een soort opgejaagd wild.”

Onthullend boek 'Job Cohen, burgemeester van Amsterdam' verschijnt
Woensdag is het een bijzondere dag voor de nieuwe lijsttrekker van de PvdA, Job Cohen. De sociaal-democraten presenteren hun verkiezingsprogramma én het boek 'Job Cohen, Burgemeester van Amsterdam' verschijnt. Een boek over Cohens periode als burgemeester van Amsterdam. Volgens de auteurs van het boek heeft Cohen in deze functie jaren lang ruzie gemaakt met zijn hoofdcommissaris, Bernard Welten. Al vier dagen na het aantreden van Welten - die door Cohen hoogstpersoonlijk naar Amsterdam is gehaald - ontstaat de eerste ruzie tussen die twee. Sinds die tijd praat Welten als hij het over Job Cohen heeft over een strandbal: vederlicht en meedrijvend op elke golf die voorbijkomt. Netwerk bericht over Cohen, de man die in moeilijke tijden “de boel bij elkaar wil houden”. In de studio: Joop van Riessen, tot 2004 werkzaam bij de Amsterdamse politie.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 7 april door de EO en de NCRV. Te gast was Joop van Riessen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie