Uitzending
Netwerk - 17-2-2010

17-2-2010

Netwerk

869 x bekeken | 0 reacties
8
Uitgeprocedeerde Somalische jongens achtergelaten in de vrieskou
Twee jonge asielzoekers (23 en 24) zijn bijna doodgevroren op het treinstation van Emmen. De uitgeprocedeerde SomaliŽrs werden vorige week op straat gezet en leefden drie dagen van enkele oude broodkorsten. De familie Bathoorn ontdekte de onderkoelde jongens en nam ze mee naar huis. De overheid weigert elke hulp.


Skaeve Huse loopt ten einde

Aso-woningen een succes?
Het project Skaeve Huse, dat 2,5 jaar geleden van start ging, loopt ten einde. Het betreft hier speciale wooncontainers voor 'aso's'; mensen die veel overlast veroorzaken. Het experiment lijkt een groot succes, zo blijkt uit een evaluatie van de Stuurgroep Experimenten Volkshuisvesting. Vrijdag worden de uitkomsten van het onderzoek gepresenteerd. Een portret over twee mensen die hun ervaringen delen over het leven in de aso-woningen.

Dapperste vrouw Afghanistan voor auteursbezoek in Nederland
De Afghaanse ex-politica Malalai Joya (31) is voor een auteursbezoek in Nederland. Ze schreef het aangrijpende boek Een vrouw tussen krijgsheren, dat sinds vorige week in de boekhandel ligt. Hierin vertelt ze het verhaal over de tragische recente geschiedenis van Afhanistan aan de hand van persoonlijke ervaringen die ze opschreef in haar dagboek.

Presentatie: Ghislaine Plag.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 17 februari door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Ghislaine Plag.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble TV winactie Zet je beknibbel-wekker op Knibble en doe mee! Doe mee!