Uitzending
Netwerk - 11-12-2009

11-12-2009

Netwerk

847 x bekeken | 0 reacties
8
Het mysterie van de verdwenen gevechtspiloot Oberdak
We gaan op pad met de Poolse Ludmilla Kaczmarska-Oberdak. Zij is de zus van gevechtspiloot graf Czeslaw Oberdak die tijdens de Tweede Wereldoorlog boven ons land uit de lucht werd geschoten. Hij maakte een noodlanding in de buurt van Ommen en kwam in een weiland terecht. Oberdak overleefde de crash, werd door het verzet opgepikt en verhuisde een tijdje van onderduikadres naar onderduikadres. Uiteindelijk verloor men zijn spoor.

Wie is verantwoordelijk voor het lijden van de Q-koortspatiŽnten?
Wie draagt er de verantwoordelijkheid voor dat inmiddels meer dan duizend personen met Q-koorts besmet zijn geraakt, van wie zes zelfs zijn overleden? We spreken met advocaat Sander de Lang, die namens zo'n veertig slachtoffers schade wil gaan claimen. Bij boeren of de overheid, dat is nog de vraag.

Presentatie: Frank du Mosch.

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op vrijdag 11 december door de EO en de NCRV. De presentatie was in handen van Frank du Mosch.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee