Uitzending
Netwerk - 1-7-2009

1-7-2009

Netwerk

836 x bekeken | 0 reacties
8
Koesterteam maakt laatste maanden kankerpatiŽntje zo mooi mogelijk
Negen jaar oud is ze, als er in oktober 2008 bij Annelies Dieltjens kanker wordt geconstateerd. De ouders van het Belgische meisje weten dan, omdat de kanker is uitgezaaid, dat ze niet meer beter kan worden. Naast de fysieke zorg voor hun kind, moeten de ouders haar begeleiden tot aan de onvermijdelijke dood. Ieder jaar krijgen hier ook ongeveer 200 Nederlandse gezinnen mee te maken. Wanneer de zorg in het ziekenhuis geen nut meer heeft, gaat het kind met de ouders mee naar huis zonder juiste begeleiding. In BelgiŽ is dit anders, daar staan de ouders er niet alleen voor. Vanaf de eerste diagnose waarbij kanker vastgesteld wordt, wordt het gezin gekoppeld aan Koesterverpleegkundigen. Deze verpleegkundigen staan letterlijk 24 uur per dag zeven dagen in de week klaar voor het gezin als vangnet, als organisator en als zorgverlener. Het Koesterteam zorgde ervoor dat de laatste maanden van Annelies zo pijnvrij en mooi mogelijk zijn geworden. Netwerk volgde Annelies en haar familie deze laatste maanden van haar leven.

Citykliniek gesloten na tientallen mislukte borstoperaties
Eind vorige week sloot de Inspectie voor de Gezondheidszorg de privť-kliniek Citykliniek in Den Haag na tientallen klachten van patiŽnten. Deze waren na een borstoperatie door de arts Rock G. met complicaties blijven zitten. De Belgische Wellnesskliniek, waar Rock G. ook werkzaam is, heeft hem inmiddels geschorst. Een slachtoffer vertelt haar verhaal en politiek Den Haag reageert op het late ingrijpen van de Inspectie.

Hoe ver mogen de kreunende tennisdames gaan?
Kreunende of gillende dames in het tennis zijn geen zeldzaamheid. Maria Sharapova doet het, Venus en Serena Williams doen het en ook Elena Dementieva produceert geluid op de tennisbaan. De grootste kreunster van het damestennis is echter de Portugese Michelle Larcher de Brito (16). Het geluid dat Larcher de Brito produceert zou zelfs harder zijn dan dat van een klein vliegtuig. Welke functie vervult dit gekreun? Speel je er daadwerkelijk beter door? En: ex-tennister Martina NavrŠtilovŠ vindt het gegil van de nieuwe generatie tennismeisjes onaanvaardbaar. "Het is valsspelen en het wordt tijd dat er iets aan gedaan wordt." Heeft zij gelijk en zetten de dames het gekreun voornamelijk in om hun tegenstander af te leiden?

Deze uitzending van het programma Netwerk is uitgezonden op woensdag 1 juli door de EO en de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee