Uitzending
Nederland helpt - Duizenden kinderen in gevaar door ondervoeding

Duizenden kinderen in gevaar door ondervoeding

Nederland helpt

12-3-2009

| 737 x bekeken | 0 reacties
6
SomaliŽ is een van de armste landen ter wereld met een negatief reisadvies. Al jaren wordt er tussen allerlei extremistische moslims gevochten om de macht in het land. Veel mensen zijn het slachtoffer van deze oorlog en vluchten daarom naar het noordelijk en relatief veilig gelegen Somaliland. De vluchtelingen komen uiteindelijk terecht in vluchtelingenkampen en hebben geen inkomsten meer. Daardoor raken veel kinderen ondervoed. De Nederlandse verpleegkundige Henrieke Hommes werkt voor de hulporganisatie Medair. Nog maar een paar weken geleden is Henrieke met een team begonnen met het opsporen van ondervoede kinderen en nu al worden er meer dan 1000 kinderen geholpen met speciale voeding. Elke dag zijn er talloze vrouwen die op het team staan te wachten, in de hoop dat hun kind van de dood gered kan worden.
In deze uitzending zien we Jama, een jongetje van twee jaar oud dat door zijn moeder bij het consultatiebureau gebracht is. Hij weegt nog geen zeven kilo terwijl dat vijftien kilo zou moeten zijn, bovendien is hij erg ziek. Gelukkig kan hij geholpen worden met de speciale voeding, maar voor Ayub, een jongetje van vier jaar, is dat al te laat. Voor hem en veel andere kinderen is het ziekenhuis het laatste redmiddel.
Honderden ondervoede kinderen in SomaliŽ werden in een paar weken tijd weer gezond door de speciale voeding of door opname in het ziekenhuis, maar nog heel veel kinderen wachten op hulp van het team van Medair.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Duizenden kinderen in gevaar door ondervoeding is uitgezonden op donderdag 12 maart door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee