Uitzending
Nederland helpt - Het grote verdriet achter de glimlach

Het grote verdriet achter de glimlach

Nederland helpt

26-2-2009

| 946 x bekeken | 0 reacties
6
De Thaise stad Pattaya is een groot bordeel. Meisjes uit heel Thailand trekken hier naartoe om geld te verdienen en eigenlijk verwachten hun ouders dat ze met een rijke, westerse man thuis komen. Vrijwel alle meisjes belanden uiteindelijk in de prostitutie. Deze week gaat Carla op bezoek bij Fon. Zij is een van de duizenden vrouwen in Pattaya die in een seksbar terecht kwam. Nadat ze trouwt met een man die haar verkracht en mishandeld vlucht ze naar Bangkok om te werken als verkoopster. Maar ook door haar baas wordt ze niet goed behandeld en om aan geld te komen vlucht ze uiteindelijk naar Pattaya. Een paar jaar later wil ze graag stoppen met haar werk in de prostitutie, maar ze heeft geen idee waar ze dan naartoe kan gaan.
De Nederlandse Nella Davidse wil graag een plaats bieden waar meisjes en vrouwen als Fon heen kunnen gaan. In het TAMAR centrum biedt zij samen met haar team Engelse lessen aan en voor vrouwen die willen blijven zijn er ook verschillende vakopleidingen.
Ook Fon vindt hier uiteindelijk haar plaats. Veel vrouwen ontdekken in het TAMAR Centrum hoe ze een ander leven kunnen leiden. Door de jaren heen zijn hier al veel vrouwen mee uit de wereld van gedwongen prostitutie, misbruik, verslaving en geweld gehaald.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Het grote verdriet achter de glimlach is uitgezonden op donderdag 26 februari door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee