Uitzending
Nederland helpt - Een rijke man of werken in een sexbar

Een rijke man of werken in een sexbar

Nederland helpt

19-2-2009

| 1711 x bekeken | 0 reacties
5
Pattaya is de grootste seksstad van Azie en ligt in Thailand. Hoe triest het ook is: alles in deze stad draait om seks. Duizenden meisjes in Thailand worden naar de grote stad gestuurd om geld te verdienen. Ouders zoeken een weg uit de armoede en honger op het platteland en verwachten van hun dochters dat ze veel geld naar huis sturen. Eigenlijk wordt er van ze verwacht dat ze met een rijke buitenlander thuis komen. Vrijwel alle meisjes belanden uiteindelijk in de prostitutie. Iedereen weet het, maar niemand zegt het hardop want dat is een grote schande in de familie.De Nederlandse Nella Davidse is samen met haar team een paar avonden in de week in de rosse buurten van Pattaya te vinden. Zij proberen de prostituees uit hun werk ‘los’ te kopen en willen hen graag onderdak bieden in het TAMAR centrum.
In deze aflevering gaat Carla op bezoek bij het TAMAR centrum en ontmoet ze Em. Em woonde op het platteland van Thailand. Haar vader is verslaafd aan drank en gokken en gaat daarin zo ver dat Em haar ouderlijk huis ontvlucht. Em komt nog verder in de problemen en belandt uiteindelijk in Pattaya omdat ze geld moet verdienen. Maar haar leven wordt er in de sexbars niet fijner op. Regelmatig stond ze op het punt om een einde aan haar leven te maken. Voor haar is het TAMAR centrum een uitkomst. Em krijgt weer grip op haar leven en keert met een bijzondere boodschap terug naar haar ouders.
Nella Davidse biedt in het TAMAR Centrum gratis Engelse les aan prostituees in Pattaya. Vrouwen ontdekken op die manier dat ze een ander leven kunnen leiden. TAMAR helpt daarbij door verder huisvesting, voedsel, praktische hulp en een opleiding voor een nieuw vak aan te bieden. Door de jaren heen zijn hier al veel vrouwen mee uit de wereld van gedwongen prostitutie, misbruik, verslaving en geweld gehaald.

Deze uitzending van het programma Nederland helpt met de titel Een rijke man of werken in een sexbar is uitgezonden op donderdag 19 februari door de EO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee