Uitzending
Muziek klassiek - De componist

De componist

Muziek klassiek

13-9-2011

| 1287 x bekeken | 0 reacties
8
Informatieve serie voor leerlingen in groep 6, 7 en 8 primair onderwijs. De serie neemt leerlingen mee in de wereld van de klassieke muziek. Al luisterend leren ze de (muziek) taal begrijpen. Het leren luisteren naar en genieten van klassieke muziek. In iedere aflevering wordt een bepaald muziekstuk telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Afl.: De componist. Een eigen muziekstuk voor onder zijn zelfgemaakte filmpje, dat is wat Christiaan graag wil hebben. Daarvoor moet hij allereerst naar een componist. De componist, Than van Nispen, vertelt dat muziek uit klanken bestaat en dat deze klanken verschillen in lengte, hoogte, sterkte en kleur. Ook vertelt hij iets over de grote componisten van vroeger. Uiteindelijk durft Christiaan het te vragen of de componist voor hem een muziekstuk wil componeren. Hij gaat langs bij de jonge componist/dj Max van Platen.

Deze uitzending van het programma Muziek klassiek met de titel De componist is uitgezonden op dinsdag 13 september door SchoolTV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee