Uitzending
Muziek klassiek - De muzikant en zijn instrument

De muzikant en zijn instrument

Muziek klassiek

20-9-2011

| 1030 x bekeken | 0 reacties
6
Informatieve serie voor leerlingen in groep 6, 7 en 8 primair onderwijs. De serie neemt leerlingen mee in de wereld van de klassieke muziek. Al luisterend leren ze de (muziek) taal begrijpen. Het leren luisteren naar en genieten van klassieke muziek. In iedere aflevering wordt een bepaald muziekstuk telkens vanuit een andere invalshoek belicht. Afl.: De muzikant en zijn instrument. Welke muziekinstrumenten moeten het muziekstuk van Christiaan ten gehore gaan brengen? Daarvoor gaat hij langs diverse musici. Bijvoorbeeld de jonge trompettist Joachim Cortvrint en de jonge pianisten Arthur en Lucas Jussen. Zo ontdekt hij dat er verschillende soorten muziekinstrumenten zijn en hoort hij welke instrumenten mooi bij elkaar klinken en welke niet. Ook hoort Christiaan van de musici wat er allemaal bij komt kijken om een instrument te bespelen. In deze aflevering zien we ook het Brabants Orkest tijdens een uitvoering van de bekende compositie Peter en de wolf, verteld door René Groothof.

Deze uitzending van het programma Muziek klassiek met de titel De muzikant en zijn instrument is uitgezonden op dinsdag 20 september door SchoolTV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee