Uitzending
Moraalridders - Tofik Dibi, Martin Å imek, Ghislaine van Thiel

Tofik Dibi, Martin Šimek, Ghislaine van Thiel

Moraalridders

9-11-2011

| 1826 x bekeken | 0 reacties
7
In Moraalridders: GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi, schrijver en presentator Martin Šimek en medisch ethicus Ghislaine van Thiel.

Tofik Dibi
Een indivdiduele zaak is soms nodig 'om de tekortkomingen van het systeem in alle rauwheid bloot te leggen', zo schreef Tofik Dibi gisteren in Trouw. Hij doelde op Mauro Manuel die mede door zijn politieke actie uitgroeide tot een nationale bekendheid. Maar moet je dat als politicus wel doen? Is het wel eerlijk tegenover al die anderen? En is het wel de taak van de Tweede Kamer die wetten maakt om zich te buigen over individuele zaken.

Martin Šimek
Iedereen lijkt opgelucht adem te halen nu Berlusconi zijn vertrek heeft aangekondigd. Toch zagen vele Italianen in hem de ideale leider. Een goede handige zakenman met Italiaanse mores - dat is alles wat een premier nodig heeft. Hoe belangrijk is het voor een premier om ook een moreel leider te zijn? Martin Simek licht dat toe.

Ghislaine van Thiel
In maart van dit jaar overleed een zwaar dementerende vrouw door euthanasie. Zij was niet wilsbekwaam, maar de huisarts paste euthanasie toe na consultering van enkele SCEN-artsen. In een eerder, helder stadium had de vrouw uitdrukkelijk verzocht om euthanasie. Medisch ethicus Ghislaine van Thiel is bezorgd over de druk die hierdoor ontstaat voor artsen. Verder stelt ze onze kijk op dementie ter discussie. Is euthanasie de enige oplossing?

Deze uitzending van het programma Moraalridders met de titel Tofik Dibi, Martin Šimek, Ghislaine van Thiel is uitgezonden op woensdag 9 november door de EO. Te gast waren Martin Simek en Tofik Dibi. De presentatie was in handen van Andries Knevel en Tijs van den Brink.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie