Uitzending
MAX Maakt Mogelijk - Joodse ouderen in Oekraïne

Joodse ouderen in Oekra´ne

MAX Maakt Mogelijk

14-2-2019

| 603 x bekeken | 0 reacties
8
De Joodse ouderen in Oekra´ne staan centraal. Veel van deze ouderen durven uit angst voor antisemitisme niet voor hun geloof uit te komen. En dit 80 jaar na de Holocaust. Het is niet hun enige probleem. De ouderen moeten rondkomen van een mager pensioen dat niet voldoende is voor hout voor de kachel in de winter, eten en medicijnen.

Het is niet de eerste keer dat er aandacht besteed wordt aan de Joodse ouderen in dit land. In 2017 heeft Jan Slagter Pavlina ontmoet, die nog altijd in het huis woont waar zij opgroeide. Met de gruwelijkheden die zich daar afspeelden wordt ze nog elke dag geconfronteerd. Uit de hulp die ze vandaag de dag krijgt, haalt ze kracht waardoor ze het leven weer ziet zitten. Pavlina en veel andere ouderen rondom Kiev zijn geholpen. Het is nu tijd om die hulp uit te breiden naar andere delen in Oekra´ne.

De presentatie was in handen van Jan Slagter. Deze uitzending van het programma MAX Maakt Mogelijk met de titel Joodse ouderen in Oekra´ne werd uitgezonden op zaterdag 1 december door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie