Uitzending
MAX Maakt Mogelijk - Hulp voor ouderen in Moldavië en een verrassing voor de zieke Yvonne

Hulp voor ouderen in MoldaviŽ en een verrassing voor de zieke Yvonne

MAX Maakt Mogelijk

24-1-2019

| 740 x bekeken | 0 reacties
8
Yvonne is zestig jaar en heeft de ziekte van Huntington, een erfelijke ziekte die de hersenen aantast. Inmiddels lijden meer dan twintig familieleden aan deze dodelijke ziekte. Yvonne zelf zit in het laatste stadium. Fysiek kan ze nog maar weinig zelf, maar genieten van muziek kan ze nog heel goed. Ze geniet het meest van de stem van Karin Bloemen. Jan Slagter regelt een privť-optreden van de veelzijdige artieste, speciaal voor Yvonne.

Op het platteland van MoldaviŽ hebben de ouderen overal tekort aan. Maar het meeste essentiŽle, eten, ontbreekt bij alle veertig ouderen in het rotsachtige dorpje Rogojeni. Het pensioen van dertig euro is niet toereikend. En vooral tijdens de winter is het moeilijk om aan eten te komen. Mensen kunnen hun huisje niet uit en zijn overgeleverd aan wat ze bewaard hebben in de zomer. MAX Maakt Mogelijk wil met hulp van de kijker alle veertig ouderen, elke maand, een voedselpakket brengen ter waarde van 25 euro.

De presentatie was in handen van Jan Slagter. Deze uitzending van het programma MAX Maakt Mogelijk met de titel Hulp voor ouderen in MoldaviŽ en een verrassing voor de zieke Yvonne werd uitgezonden op zaterdag 10 november door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie