Uitzending
MAX Maakt Mogelijk - Warme maaltijden voor Moldavië

Warme maaltijden voor MoldaviŽ

MAX Maakt Mogelijk

21-2-2019

| 553 x bekeken | 0 reacties
7
Henk en Miep uit Schiedam zijn altijd actief geweest in het vrijwilligersleven. Een half jaar geleden kwam daar voor Miep (86) abrupt een einde aan toen ze ziek op bed kwam te liggen. De artsen dachten aan een zware griep, maar het bleek een tumor met uitzaaiingen te zijn. Het echtpaar komt nergens meer, maar heeft de wens om nog ťťn keer naar zijn favoriete Brandweermuseum te gaan. Henk was jarenlang brandweerman en bewaart mooie herinneringen aan die tijd. Jan Slagter haalt het echtpaar op voor een bijzondere dag.

De Amsterdamse Paul is zowel lichamelijk als licht verstandelijk beperkt. In 2015 is zijn partner Rens overleden. Geld voor een grafsteen was er niet en daarom ligt Rens in een naamloos graf. Paul vindt dit verschrikkelijk bedroevend. Jan Slagter haalt hem op om Rens een gedenkplek te geven die elke overledene verdient.

Ook reist Jan Slagter af naar MoldaviŽ. De burgemeester van het dorp Capaclia luidde de noodklok. Er wonen 55 ouderen die al jaren geen warme en voedzame maaltijd hebben gegeten. Een oude schoolkantine kan dienstdoen als gaarkeuken met eetkamer, zodat de ouderen daar ook Ďs winters bij elkaar kunnen zitten. Maar voordat het zover is moet er nog een hoop gebeuren. Dit kan het straatarme dorp niet alleen. Jan Slagter roept daarom de hulp van de kijker in.

De presentatie was in handen van Jan Slagter. Deze uitzending van het programma MAX Maakt Mogelijk met de titel Warme maaltijden voor MoldaviŽ werd uitgezonden op zaterdag 15 december door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie