Uitzending
M. - 30-6-2020

30-6-2020

M.

213 x bekeken | 0 reacties
4
'Vang vijfhonderd kinderen op in Nederland', zo wordt al maanden gesmeekt vanuit Griekenland. Het kabinet geeft nog steeds niet mee. Ondanks de groeiende weerstand jegens het handelen van onze overheid zijn de kinderen nog altijd niet welkom. Vandaag wordt de druk verder opgevoerd: een groep bekende Nederlanders brengt als symbool vijfhonderd paar kinderschoenen in rubberbootjes naar Den Haag. Zal de overheid nu eindelijk overstag gaan? Neelie Kroes, Sinan Can en Floor Bremer doen nogmaals de oproep aan het kabinet: vang de vijfhonderd vluchtelingenkinderen op.

Morgen is het 1 juli en dan vieren we de afschaffing van de slavernij. In Suriname is Ketikoti een nationale feestdag, maar moet het in Nederland niet ook groots gevierd worden? Jeangu Macrooy, Nina de la Parre en Thijs Boontjes vinden van wel en vertellen waarom.

Peter Pannekoek gaat stoppen met zijn column 'Laat het stoppen' in de Volkskrant, waarin hij ons duidelijk maakt waarom we volgens hem termen als babyccino's en de DigiD uit ons leven moeten bannen. Er een aanzienlijke lijst met irritaties opgebouwd, die hij wil doornemen.

In deze uitzending van M. waren Neelie Smit-Kroes, Peter Pannekoek en Sinan Can te gast. De presentatie was in handen van Margriet van der Linden. Deze uitzending van het programma M. werd uitgezonden op dinsdag 30 juni door KRO-NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie