Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Llinke Soep - 9-1-2007

9-1-2007

Llinke Soep

843 x bekeken | 0 reacties
6
Naar welke stad moet je verhuizen als je in het allerschoonste en allerzuinigste huis van Nederland wilt wonen? Culemborg, dat staat buiten kijf. Want daar verrijst een woonwijk die zo weergaloos duurzaam is dat het bijna science fiction lijkt. Edo leidt je rond door woningen met hooibalen als isolatie, mostapijten op het dak en watersilo's in huis. Het meest spectaculair is het waternet, dat geen druppeltje verloren doet gaan en gebruik maakt van drie afzonderlijke waterkringlopen.

In de rubriek 'Big Bother' ontdekken we of de familie Heijkoop het leven nog aan kan nadat Froukje hun wasmachine het huis uit sleept. Deze drastische ingreep is onvermijdelijk als het dagelijks aantal wasbeurten van mevrouw Heijkoop bekend wordt. Ook qua douchen en badderen moet de rem er bij de familie flink op als zij hun mondiale voetafdruk willen verkleinen.

Razende reporter Marcel is ook goed bezig en rijdt milieuvriendelijke rondjes in een groene taxi. Het principe is simpel. Plant een bepaald aantal bomen en je heft je eigen CO2-gebruik op. Lippenstift en lipgloss smeer je misschien al jaren achteloos op je lippen, maar speel je daarmee niet met je gezondheid? Naast de risico's test Edo in de lippenstifttest vooral kleur, geur en zoenbaarheid van diverse merken. Daarnaast meet Froukje de mondiale voetafdruk van actrice Annette Barlo op. Haar gebruikte plasticzakbeleid blijkt indrukwekkend, maar heeft zij de wondere wereld van de spaarlamp al ontdekt?

Presentatie: Froukje Jansen en Edo Brunner.

Deze uitzending van het programma Llinke Soep is uitgezonden op dinsdag 9 januari door LLINK. Te gast was Annette Barlo. De presentatie was in handen van Froukje Jansen, Edo Brunner en Marcel van der Steen. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie